افزایش رتبه گوگل

همه وبمستران علاقمند به دیده شدن در صفحه اول گوگل هستند و برخی به دنبال راه میان بر می باشند. واقعیت این است که سئو یک کار زمان بر است و هر کس که انتظار دارد سریعاً به نتایج دلخواه برسد باید با دنیایی از شک و تردید رو به رو شود. این مقاله مراحلی که برای دیده شدن در صفحه اول گوگل (SERPs) نیاز است را بیان می کند.
سئو چقدر زمان می برد؟
سئو در خلاء اتفاق نمی افتد! هر موقعیتی نیاز به یک مجموعه از متغیرها دارد. مهارت، سطح رقابت و این که چگونه وب سایت شما در رقابت قابل سنجش است، نقش مهمی در پیشبرد اهداف سئو دارد. پس با به خاطر سپردن این موضوع باید آن را به یک حس قابل تشخیص تبدیل نموده و هر آنچه که می توانید برای دستیابی سریع به اهداف انجام دهید را مرور نمائید.
بهبود مستمر امری بسیار حیاتی است!
جان مولر، تحلیل گر ارشد گرایش های وب مستر در گوگل به این مسئله پی برد که ارتقاء سئو به گذشت زمان نیاز دارد، زیرا الگوریتم موتور جستجو باید ارزیابی مجدد کل سایت شما را پس از تغییرات اعمال شده انجام دهد. با توجه به تعداد فاکتورها، نباید انتظار تغییرات سریع از SERP داشت. بنا بر تحقیقات وی، حتی اگر در عملکرد و طراحی وب سایت خود تغییرات جدی ایجاد کنید حداقل دو ماه الی یک سال برای رسیدن به نتیجه مطلوب زمان نیاز است.
مولر تاکید کرد که پس از ارتقاء سایت نباید نشسه و منتظر نتیجه ماند. بلکه بهتر است با هدف دستیابی به بهبود مستمر بر روی وب سایت کار کرد. بهبود مستمر بسیار حائز اهمیت است، زیرا تاثیر مثبت بر روی نحوه خزش و ایندکس شدن سایت شما می گذارد. URL های کم کیفیت کمتر توسط روبات گوگل مورد خزش واقع می شوند، همین امر مدت زمان ارزیابی مجدد را افزایش می دهد.
حذف اتوماتیک صفحاتی که به ندرت خزش می شوند ایده خوبی نیست. علاوه بر مشکل ارور 404، برخی از این صفحات می توانند برای عبارات کلیدی ارزشمند رتبه بندی شوند و حذف آن ها تاثیر منفی بر ترافیک و رتبه بندی خواهد گذاشت. این رسیک دلیل اصلی توصیه گوگل برای بهبود مداوم و عدم حذف صفحات است.
رتبه بندی در گوگل چقدر طول می کشد؟
مطالعه ای که توسط Ahrefs انجام شد اطلاعات مفیدی در خصوص این که مدت زمان لازم برای رتبه بندی در گوگل چقدر است ارائه داد که مهم ترین آن ها عبارتند از:
- به طور میانگین، سن صفحه ای که در 10 رتبه برتر قرار داشت حدود 2 سال و میانگین سن صفحاتی که رتبه اول داشتند، 3 سال بود.
- در این مطالعه، از بین تمام صفحات تنها حدود ۶ درصد در 10 رتبه برتر نتایج جستجو حداقل برای یک کلید واژه در یک سال قرار داشتند.
- در بین صفحاتی که در 10 رتبه اول قرار داشتند تنها 22 درصد از آن ها زیر یک سال عمر داشتند.
- تحقیق بر روی 6 درصد صفحات برتر نشان داد که بیشتر آن ها قادر به دریافت رتبه بالا در عرض 2 الی 6 ماه بعد هستند.
- در نهایت بر اساس مطالعات صورت گرفته، حدود ۹۴ درصد صفحات هرگز نتوانسته اند در عرض یک سال به 10 رتبه بندی برتر موتور جستجو برسند!
چگونه رتبه بندی گوگل را ارتقاء دهید؟
همانطور که مشاهده کردید دستیابی به صفحات برتر در نتایج جستجوی گوگل کمتر از یک سال کار بسیار سختی است که به مهارت و کمی شانس نیاز دارد! پس اگر می خواهید با آوردن وب سایت خودتان به صفحه اول گوگل میزان مبادلات و فروش را افزایش دهید، به مراحل زیر توجه نمائید:
با یک بنیان اساسی شروع کنید
ساختار و اطلاعات ضعیف وب سایت می تواند بهترین سئو را با مشکل مواجه کند. اگر وب سایت شما برای استفاده کاربران و خزش توسط گوگل سخت باشد، رتبه بندی به آسانی به دست نمی آید. به قابلیت استفاده از وب سایت در موبایل فکر کنید، زیرا راهکاری مناسب برای موفقیت محسوب می شود.
یک بازرسی اصولی برای سئو انجام دهید
الگوریتم گوگل از صدها سیگنال و همچنین یادگیری ماشینی برای تعیین رتبه بندی جستجو استفاده می کند. رسیدگی به اصول سئو و آنالیز سایت به شما امتیاز بیشتری نسبت به سایر رقبا می دهد.
محتواهای تکراری را اصلاح کنید
محتواهای تکراری اغلب مربوط به موضوعات تکنیکی هستند و بیشتر آن ها چند نسخه از یک صفحه می باشند. برای مثال، http://www.yousite.com ،https://www.yousite.com ،http://yousite.com و https://yousite.com برای گوگل به عنوان چهار صفحه متفاوت با محتوای یکسان در نظر گرفته می شوند. این مسئله را می توان با تنظیم فایل htaccess حل کرد.
دستگاه موبایل را ارتقاء دهید
با توجه به این که گوگل الگوریتم Mobile First Index را اجرا نمود و بر اساس آن، نسخه موبایل شما باعث رتبه بندی صفحات دسکتاپ شما هم می شود، باید حتما تست دوستدار موبایل بودن وب سایت خود را پاس کنید! بر اساس اعلان های گوگل: سیستم های ایندکس، رتبه بندی و خزش از نسخه دسکتاپ محتوای صفحه استفاده می کردند. ایندکس اولیه موبایل بدین معناست که ما از نسخه موبایلی صفحه برای ایندکس کردن و رتبه بندی استفاده می کنیم.
وظایف
در مورد این فکر کنید که کاربران می خواهند چه کاری با سایت شما انجام دهند. کاربر باید قادر باشه وظایف اصلی را به راحتی و بدون مشکل انجام دهد، حتی وقتی که چند کار تعیین می شود. سه الی پنج هدف بازدید کنندگان سایت شما چه هستند؟ اطمینان حاصل کنید که آن ها می توانند بدون زحمت با استفاده از نسخه موبایل شما به اهداف خود برسند.
عملکرد
آیا بازدیدکنندگان شما برای دسترسی به خدمات یا محصولاتی که شما پیشنهاد می کنید بی وقفه در حال جستجو هستند؟ آیا تصاویر به علت بارگذاری طولانی از دست رفته اند؟ آیا می دانید که گوگل از سرعت بارگذاری صفحه به عنوان یک فاکتور برای رتبه بندی جستجوی موبایل استفاده می کند؟ زمان بارگذاری عاملی مهم برای موبایل است، خصوصا چون که برقراری ارتباط نسبت به کامپیوترهای شخصی کندتر صورت می گیرد.
سرعت را بالا ببرید
هم برای موبایل و هم دسکتاپ شما باید به طور مداوم بر سرعت و بهبود آن ها نظارت داشته باشید. از ابزار Google PageSpeed Insights برای آزمایش عملکرد استفاده کنید. البته متاسفانه این ابزار گوگل با توجه به تحریم های کشور ما، اولا باید با ابزارهای تغییر آی پی استفاده شود و دوما هم این که کلا برای دامنه های .ir قابل استفاده نیست و باید از گزینه های جایگزین استفاده کنید. در مورد افزایش سرعت بارگذاری صفحه، بارها و بارها در همین سایت سئو صحبت کردیم. اما باز هم اینجا به صورت مختصر و مفید می خواهیم چند گزینه مهم را گوشزد کنیم:
بهینه سازی تصاویر
از برنامه ویرایش عکس مورد علاقه خودتون استفاده کنید. قبل از آپلود می توانید عکس را با استفاده از ابزار بهینه سازی تصاویر و فشرده سازی عکس ارتقاء ببخشید. در نهایت، مطمئن باشید که ابعاد تصویر، متناسب با فضای در نظر گرفته شده باشد تا ظاهری تمیز و ساختار یافته در صفحه وب سایت شما داشته و همچنین مجبور نشوید با دستورات CSS عکس بزرگ را کوچیک کنید و بلعکس.
تنظیمات کش مرورگر
وقتی مرورگر عکسی را بارگذاری می کند، تعدادی منبع بارگذاری می شود. تنظیمات کش مرورگر، این فایل های منبع را بر روی کامپیوتر کاربر ذخیره می کند. از این طریق وقتی کاربر وارد صفحه جدید می شود، این منابع دوباره بارگذاری نمی شود. در بیشتر سایت ها بهترین روش برای کش مرورگر، افزودن کد به فایل های .htaccess یا سرور وب است.
بررسی کدهای جاوا و استایل
قبل از بارگذاری فایل های بی شمار CSS و JS به منظور ارتقاء سایت، مطمئن شوید که شما واقعاً به آن ها نیاز دارید، چون آن ها باعث کند شدن سایت می شوند. اگر امکانش هست چندین کد را در یک فایل واحد ادغام کنید. به این ترتیب، تنها یک فرمان بازیابی برای بارگذاری تمام کدها ها به سرور داده می شود.
بر روی لینک ها کار کنید
هم لینک های داخلی و هم لینک های خارجی تاثیر بسزایی بر روی این که چگونه وب سایت شما رتبه بندی شود می گذارد. در زیر به تکنیک های این مورد اشاره شده است:
اصلاح لینک های شکسته
برخی مدیران وبسایت ها، لینک های شکسته را نادیده می گیرند. شما باید به کمک ابزار سئو موجود در اینترنت، این لینک ها را شناسایی نمایید تا بتوانید خطاهای 404 را کنترل و آن ها را اصلاح نمائید.
متن لینک دقیق
استفاده نامناسب از Anchor Text دقیق همانند استراتژی اسپم لینک سازی خارجی، زیان بار است. یعنی این که اگر کلمه کلیدی شما سئو هست، نباید بروید به همه سایت ها و با کلمه سئو بک لینک بخرید. باید از کلمات جایگزین و مترادف استفاده کنید. ولی در لینک سازی داخلی دقیقا باید کلمه کلیدی هدف و مورد نظر استفاده شود!
سئو داخلی
گوگل یک راهنمای اولیه بهینه سازی موتور جستجو فراهم نموده که برای تمام افرادی که علاقه مند به ارتقاء محتوای آنلاین و جستجوی گوگل هستند کاربرد دارد. تنها با انجام اصول اولیه که در این راهنما توضیح داده شده، شما پیشرفت خواهید کرد و بر رقبای خود پیروز خواهید شد. البته اگر تخصص لازم را در این زمینه هم ندارید می توانید از یک مشاور سئو و متخصص سئو کمک بگیرید.
محتوا را به صورت مدام و با برنامه ریزی بروزرسانی کنید
بروزرسانی محتوا طبق برنامه ریزی و به صورت مداوم، علاوه بر این که می تواند باعث جذب کاربران روزانه بیشتری به سایت شما شود، بلکه می تواند از نظر سئو نیز اهمیت فراوانی داشته باشد. گوگل به سایت هایی که مدام در حال تغییر و به روز کردن مطالب خود هستند، اهمیت زیادی می دهد؛ البته اگر از محتوای ارگانیک استفاده کنند.
از متاتگ ها استفاده کنید
در هر صفحه بخشی به نام تگ <head> وجود دارد که متا تگ ها در آن قرار می گیرند. هر صفحه برای خود متاتگ منحصر به فردی دارد و باید با بقیه متفاوت باشد. متا تگ title یا عنوان و متاتگ توضیحات، دوتا از متاتگ های مهم در افزایش رتبه سایت می باشند. حتما در متاتگ ها کلمات کلیدی اصلی را به کار برید.
چگالی کلمات کلیدی را افزایش دهید
چگالی کلمات کلیدی در افزایش رتبه در گوگل بسیار مهم است. اصولا حداقل کلمات محتوا باید 500 کلمه باشد، زیرا کمتر از 500 کلمه را گوگل ممکن است ایندکس نکند. اما مساله مهم، چگالی کلمات کلیدی است. کلمات نه باید خیلی کم باشد که گوگل تقریبا اصلا متوجه وجود آن نشود و نه باید آن قدر زیاد باشد که خواننده از خواندن آن صرف نظر کرده و از صفحه خارج شود. بهتر است که این چگالی نسبت به کل تعداد کلمات بین 2 تا 5 درصد باشد.
از تگ Alt عکس استفاده نمایید
این تگ ممکن است تاثیر مستقیمی در بهبود رتبه سایت در گوگل نداشته باشد، اما بعضی مواقع شاید عکس ها به خوبی آپلود نشوند و در هنگام بارگذاری سایت، نشان داده نشوند. در این صورت متاتگ یا توضیح نشان داده خواهد شد. هر عکسی باید تگ alt مخصوص به خود را داشته باشد. همچنین بهتر است که از کلمه کلیدی اصلی سایت نیز در تگ عکس استفاده شود. در جستجوی عکس در گوگل، معیار جستجو و نشان دادن عکس ها، این تگ ها می باشند.
بهترین کارها برای افزایش رتبه سایت در گوگل
به گوگل اعلام کنید که صفحات شما در مورد چه موضوعی هستند
این کار را با افزودن داده های ساختاربندی شده در سایت خود انجام دهید. با انجام این کار گوگل به راحتی متوجه می شود که هر صفحه در مورد چه موضوعی است. Schema فرمتی است که توسط گوگل ترجیح داده شده است. این الگوها شامل دستورالعمل ها، محصولات، نویسندگان، کسب و کارها و … می باشند.
عنوان های توصیفی، مختصر و خاص ایجاد کنید
عنوانی را ایجاد کنید که وقتی در برابر مجموعه ای از کلمات کلیدی قرار می گیرند، طبیعی و توصیفی باشند. هر صفحه نیازمند یک عنوان خاص و منحصربفرد می باشد.
توصیفات قابل کلیک ایجاد نمائید
هر چند توصیفات ماورائی تاثیر مستقیمی بر روی رتبه بندی سایت شما ندارند، اما آن ها نقش اساسی در CTR ایفا می کنند. آن ها ترافیک سایت شما را توسعه می دهند. مطمئن شوید تمام توصیفات هم منحصر بفرد و هم قابل کلیک کردن می باشند. اگر شما به عنوان یک کاربر از توصیف یک صفحه خوشتان نمی آید و یا اگر گوگل به توصیفات شما علاقمند نیست، مطمئن باشید که این توصیفات به صورت خودکار ایجاد شده اند.
نتیجه گیری
همانگونه که گوگل به بستن درب بر روی تکنیک ها و الگوهای اسپم شده ادامه می دهد، هر کس که به طور جدی به بازاریابی دیجیتالی علاقمند است باید نگاهی عمیق تر به سئو داشته باشد. استراتژی هایی که در این مقاله عنوان شدند نیازمند کار و سرمایه گذاری مستمر منابع می باشند!
- تاریخ انتشار: 21 دی 1399
- 11 دیدگاه
سایت مپی که یوست بهمون میده قابل قبوله؟
بله کاملا استاندارد هست.
ممنون از اطلاعات مفیدی که بیان کردید.
سلام. چطوری میتونم متوجه بشم سایتی که بمن پیشنهاد همکاری میده تازه تاسیسه یا قدیمیه؟
سلام. دوست عزیز باید چندتا کار انجام بدید، مثل چک کردن whois. چک کردن تاریخچه سایت و …
بازتاب: راهنمای سئو در طراحی سایت فروشگاهی
بازتاب: نرخ پرش یا Bounce Rate در گوگل آنالیتیکس چیست؟
بازتاب: عنوان مناسب برای صفحات سایت
بازتاب: سایت خودتون را کامل و مفید توضیح دهید...
بازتاب: راهنمای نهایی تولید محتوا
بازتاب: کپی کردن مطالب دیگر سایت ها ممنوع!