رتبه بندی گوگل به چه عواملی بستگی دارد؟

رتبه بندی گوگل به چه عواملی بستگی دارد؟

این روزها بسیاری از صاحبان وبسایت ها و کسب وکارهای مختلف برای موفقیت در فضای آنلاین و معرفی برند خود نیاز دارند تا در صفحه اول گوگل قرار بگیرند. آمارها نشان می دهد که بیش از 95 درصد افراد برای دستیابی به اهداف خود هرگز به صفحات بعدی گوگل سر نمی زنند پس بهتر است، سایت شما در بین 10 نتیجه اول گوگل قرار بگیرد. بر اساس آمار و نتایج منتشر شده، بیشتر کلیک‌هایی که در صفحه اول نتایج جستجو زده می شود، مربوط به ۳ لینک اول است. بنابراین اگر سایت شما جزء ۳ لینک اول گوگل باشد، احتمال موفقیت شما بسیار بیشتر است. از این رو برای دستیابی به موفقیت، همگام بودن با الگوریتم رتبه بندی گوگل از اهمیت بالایی برخوردار است.

در این نوشته از سایت سئو، قصد داریم با بررسی عوامل برتر رتبه بندی گوگل، شما را در کسب و کارتان به موفقیت نزدیک تر کنیم.

چه عواملي در بالا بردن رتبه شما نقش دارند؟

محتوا

محتوا همچنان پادشاه است. محتوای یک وبسایت جز مهمترین فاکتورهای رتبه بندی آن محسوب می شود. گوگل محتوای سایت را می خواند و موضوعیت آن را تشخیص می دهد. سپس صفحات سایت شما را بر اساس ارتباط محتوای آن با عبارت جستجو شده توسط کاربر، در نتایج جستجو نمایش می دهد. توجه به دو شاخصه مهم کیفیت و تعداد کلمات در تولید محتوا اصولی بسیار با اهمیت است.

کیفیت محتوا

توجه داشته باشيد که تلاش براي افزايش رتبه وبلاگ و سايتي که محتوای باکیفیت ندارند تقریباً کاری بيهوده است، در واقع آنچه بيش از همه در بالا بردن رتبه شما در موتورهاي جستجو نقش دارد، داشتن محتواي با کیفیت و اصولی است، پس تلاش خودتان را بيشتر بر روي محتوا متمرکز کنيد و بدانید که اگر محتواي بهتري ارائه دهید از سوي کاربران مورد حمايت قرار می گیرید. محتوای باکیفیت به نوشته ای گفته می شود که طیف گسترده ای از موضوع مربوطه را به صورت کامل پوشش دهد. محتوا باید ارزشمند و جامع باشد تا کاربران بیشتری را به سایت هدایت کند. جهت تکمیل محتوای نوشتاری بهتر است از یک محتوای بصری جذاب استفاده شود. به یاد داشته باشید که روی کیفیت محتوا تمرکز کنید نه روی تعدا کلمات.

طول محتوا

در مورد تعداد کلمات یک مقاله، قانون مشخصی وجود ندارد و این موضوع برای هر نوشته متفاوت است. با این وجود، محتواهایی که نسبتاً طولانی تر و جامع تر هستند معمولاً رتبه های بالاتری کسب می کنند.  Niel Patel در نوشته ای به صورت کامل ارتباط بین طول محتوا و موقعیت های برتر جستجوی گوگل را  بررسی کرده است.

یک نکته مهم:

 توجه داشته باشید که از جستجوی معنایی گوگل برای بهینه سازی کلمات هدف در نوشته خود استفاده کنید. به عنوان مثال در جستجویی برای “بازاریابی محتوا”، تمامی موارد مرتبط با این عبارت نمایش داده می شود. اگر در حال نوشتن مقاله ای در مورد بازاریابی محتوا هستید، می توانید از جستجوی معنایی برای درک بهتر کلمات کلیدی مرتبط استفاده کنید.

متاتگ ها

متاتگ‌ها از مهم‌ترین فاکتورهای بررسی سئوی داخلی و یکی از عوامل اساسی در رتبه بندی صفحات هستند.

متا تگ‌ها به گوگل کمک می‌کنند تا هدف مشخص یک محتوا و نقشی که هر کدام از مولفه‌های آن صفحه ایفا می‌کنند را بهتر شناسایی کنند.

تگ عنوان

تگ عنوان، کدی در HTML است که عنوان صفحات وب را مشخص می کند. متا تگ عنوان در نتایج جستجو نشان داده می شود و از طرف کاربر قابل کلیک کردن است. عنوان صفحه باید توصیف کننده ی دقیق محتوا باشد.

تگ توضیحات

این تگ یک تکه متن است که معمولاً توضیح مختصری از محتوای یک صفحه را نمایش می دهد. این متاتگ می تواند کاربر را متقاعد کند که روی لینک یک وبسایت کلیک کند یا خیر.

تگ تصاویر

گوگل قادر نیست به همان صورت که محتوای نوشتاری را مرور می‌کند، تصاویر را نیز بخواند. شما برای اینکه به گوگل کمک کنید تا تصاویر را بهتر و سریع تر شناسایی کند، باید برای تصاویرتان تگ alt  قرار دهید. این تگ کمک می کند تا تصاویر در بین محتوای نوشتاری نشان داده شود.

بک لینک

بک لینک ها یکی از قوی ترین سیگنال های رتبه بندی در الگوریتم موتور جستجوی Google هستند. موتورهای جستجو اهميت صفحات وب را بر اساس ميزان لینکی که به آن زده شده طبقه بندي مي کنند، در واقع اگر لینک بيشتري در ساير پايگاه ها ثبت کنيد، رتبه بالاتري کسب خواهيد کرد. بازاریابان آنلاین باید به پروفایل های بک لینک خود توجه ویژه داشته باشند،  با توجه به به روزرسانی های اخیر مثل Penguin 4.0،  سایت هایی که پروفایل بک لینک بی کیفیتی دارند، شناسایی و فیلتر می شوند.

روش های گوناگونی برای ساخت بک لینک

  • شما می توانید، مقاله های وبسایتتان را به سايت هاي ديگر ارسال کنید. با ارسال مقالات براي ساير سايت ها و وبلاگ ها لینک خودتان را در بالا يا پایين مطالب قرار دهید و با اين روش خودتان را به عنوان منبع مقاله معرفی کنید.
  • شرکت در بحث هاي رايج در تالارهاي بحث و تبادل نظر و درج لینک در محل امضا يا در متن بحث به افزايش رتبه شما درموتورهاي جستجو کمک موثري می کند.
  •  می توانید در طرح هاي تبادل لینک و بنر شرکت کنيد حتي براي مدت زمان محدود.
  • در سايت هايي که تبادل لینک به صورت لینک باکس دارند، شرکت کنيد مخصوصاً اگر سايت يا وبلاگ شما به تازگی راه اندازی شده است.
  • لینک خود را در سايت هايي که قسمت ثبت لینک دارند، قرار دهید.
  • اگر از نظر مالي شرايط مناسبي داريد حتماً براي تبليغ وبسايت و برند خود در پايگاه هاي پربازديد سرمايه گذاري کنيد.
  •  هرچند موتورهاي جستجو سهم بالایي در جذب مخاطب به سايت شما دارند اما قرار دادن لینک و تبليغ در مکان هاي مناسب

پرترافيک، مخاطب را مستقيماً به سايت شما هدايت می کند.

  • بهتر است از طريق ايميل با مدير سايت ها در تماس باشيد و در خواست خود را براي درج لینک در سايت هاي مختلف با آن ها مطرح کنید.
  • دايرکتوري ها مکان هاي مناسبي براي ثبت لینک هستند، هرچند تاثير چنداني در جذب مخاطب به سايت شما ندارند.

توجه داشته باشید که رتبه شما با بالا رفتن تعداد لینک هاي شما افزايش پیدا نمی کند بلکه رتبه شما زماني افزايش می یابد که سایت شما در نتایج جستجو دیده شود و مخاطبان بر روي لینک شما در موتورهاي جستجو کليک کنند. براي فهم بیشتر این مسئله بهتر است مثالی را برای شما مطرح کنم: شما مطلبي در سايت خود تحت عنوان ” آموزش سئو” منتشر کرده اید، اگر کسي در گوگل و دیگر موتورهای جستجو اين عنوان را جستجو کند و سايت شما را مرتبط با اين عنوان بیابد و روي آن کليک کند، سايت شما در جستجوي اين عنوان رتبه بالاتري کسب می کند. البته اگر تعداد زيادي مخاطب از اين طريق به سايت شما وارد شود.

ممکن است شما مطلبي در مورد بهینه سازی وبسایت بنويسيد و رتبه پایين تري در موتورهاي جستجو کسب کنيد. شايد علت اين امر اين مسئله باشد که مطلب شما براي مخاطب جذاب نباشد زیرا مخاطب گزيده اي از مطلب شما را در نتايج جستجو مشاهده مي کند و پس از آن تصمیم می گیرد که روی لینک سایت شما کلیک کند.

اين نکته را هيچ وقت فراموش نکنيد، “هر لینک تاريخ مصرف دارد” برای مثال لینکي که سال گذشته سايت ديگري به شما داده است در حال حاضر هيچ نقشي در بالا بردن رتبه شما ايفا نمي کند زیرا موتورهاي جستجو به مرور لینک هاي قديمي را حذف مي کنند.

Mobile First Index

در تاریخ 4 نوامبر 2016 گوگل مفهوم ایندکس اول موبایل را مطرح کرد. یعنی گوگل رتبه بندی و ایندکس وبسایت ها را با توجه به محتوایی که در موبایل قابل مشاهده است انجام می دهد. در واقع سازگاری وب سایت با موبایل اکنون به صورت مستقیم بر رتبه بندی جستجوی آن تأثیر می گذارد. در گذشته، طراحان وب ابتدا نسخه های دسکتاپ را می ساختند. امروزه، با توجه به اهمیت  تلفن همراه، وب سایت ها ابتدا باید نسخه های تلفن همراه را در اولویت قرار دهند تا بتوانند تجربه کاربری بهتری را  ارائه دهند.

سرعت صفحه

با ارائه راهکار ایندکس اول موبایل توسط گوگل، مسئله سرعت صفحه مهم تر از قبل شده است. وبسایت هایی که سرعت صفحه آهسته تری دارند، رتبه کمتری در نتایج جستجو خواهند داشت. هدف گوگل از این به روزرسانی ها ارائه بهترین نتایج جستجو برای کاربران است که شامل سایت هایی است که بهترین تجربه کاربری را دارند.

تجربه کاربری

Ux یکی دیگر از فاکتورهای رتبه بندی گوگل است. با پیشرفت سریع الگوریتم گوگل شما باید توجه بیشتری بر روی ارائه یک تجربه کاربری عالی و معتبر داشته باشید. به سختی می توان گفت که چگونه می توان تأثیر UX را اندازه گیری کرد، زیرا این تاثیر پذیری برای هر صنعت و جمعیتی متفاوت است. در واقع یک رابطه قوی بین یک UI / UX دقیق و قرار گیری در یک مکان خوب در SERP وجود دارد. توجه داشته باشید که برای ایجاد یک تجربه کاربری در ابتدا سایت شما باید کاربردی باشد.

قدرت دامنه

در گذشته دامنه تطبیق دقیق یک راه مطمئن برای افزایش جستجوی ارگانیک بود ولی الان مانند گذشته نیست اما همچنان دامنه تاثیر به سزایی در رتبه بندی دارد.

دامنه تطبیق دقیق همچنان هم تاثیر زیادی دارد

به عنوان مثال در جستجوی کلمه “car”  در نتایج جستجو برند های مطرح خودرو مانند BMW، Ford و …. را مشاهده کنیم و در عوض ما یک تطبیق دقیق از “cars.com” بدست می آوریم.

سن دامنه

سن دامنه یکی دیگر از عوامل مهم رتبه بندی است. دامنه های جدید زمان بیش تری برای رتبه بندی کلمه کلیدی های جدید به خود اختصاص می دهند، این در حالی است که به نظر می رسد دامنه های قدیمی تر مدت زمان بیش تری در بالاترین وضعیت جستجو باقی می مانند.

دامین اتوریتی

دامین آتوریتی، Domain Authority یا به‌اختصار DA یکی از پارامترهایی است که توسط شرکت ماز برای تحلیل و آنالیز سایت‌ها ارائه‌شده است.  این پارامتر معیاری برای بررسی قدرت و اعتبار دامنه یک سایت است. دامین اتوریتی به‌صورت عددی بین ۱ تا ۱۰۰ نمایش داده می‌شود. این عدد هرچقدر بزرگ‌تر باشد، نشان دهنده اعتبار و ارزش بالاتر وبسایت نزد گوگل و سایر موتورهای جستجو است.
به‌طورکلی سایتی که اعتبار صفحه بالاتری دارد در مقایسه با رقبای خود می‌تواند جایگاه بهتری در صفحه نتایج جستجو کسب کند. ولی این نکته مهم را نیز به یاد داشته باشید که داشتن اعتبار دامنه بالاتر بیانگر سئوی بهتر و کامل تر نیست.

قدرت برند و شبکه های اجتماعی

جستجوهای مارک شده یک سیگنال قوی به الگوریتم جستجوی گوگل می دهد. هر چه ترافیک یک وبسایت از جستجوهای مارک شده بیشتر باشد، بیشتر توسط الگوریتم گوگل شناخته می شود. علاوه بر این شبکه های اجتماعی مانند فیسبوک، پینترست، Quora و دیگر شبکه های اجتماعی با رتبه بندی گوگل مرتبط هستند. البته حضور گسترده در شبکه های اجتماعی به تنهایی نمی توانند باعث ایجاد ترافیک ارگانیک شوند. سایت هایی که قدرت برند و شبکه های اجتماعی را در کنار فرایند سئو به کار می گیرند، می توانند به سرچ بیشتری دست یابند.

ارائه خدمات رایگان

سعی کنید به مخاطبان برند خود خدمات رایگان ارائه دهید. خدماتی مثل ابزارهاي مورد نياز وب مسترها، مقالات آموزشي و کتاب هاي الکترونيک در کسب رتبه در موتورهاي جستجو بسیار موثر است. تجربه ثابت کرده است که ارائه دهندگان خدمات رايگان بدون هيچ زحمتي توسط ديگران تبليغ مي شوند.

چنانچه سايت شما رتبه اي در موتورهاي جستجو ندارد، زياد عجله نکنيد چون تا زمان رسيدگي موتورهاي جستجو مانند گوگل زمان زيادي داريد. ممکن است سايت شما هر ماه يک بار مورد بازبيني موتورهاي جستجو قرار بگیرد و عملکرد يک ماهه ی شما در بالابردن رتبه شما در موتورهاي جستجو تعيين کننده است

در آخر

فاکتورهای رتبه بندی گوگل تأثیر زیادی روی استراتژیهای بازاریابی سئو خواهند داشت. به روزرسانی های اخیر گوگل، راه را برای سایت هایی که محتوای با کیفیت برای کاربران تولید می کنند، هموار می کند. همچنین گوگل در سنجش نحوه تعامل کاربران با محتوای شما بسیار بهتر عمل می کند. در این نوشته عوامل مختلفی را که گوگل در حین رتبه بندی به آن ها توجه می کند را کاملاً توضیح دادیم، حالا شما باید به وبسایت خود بروید و تک تک مواردی را که با هم مطالعه کردیم، بررسی کنید و اگر احیاناً مشکلی وجود داشت، آن ها را برطرف کنید. بررسی پارامترهای معرفی شده می تواند، استراتژی بازاریابی آنلاین شما را دگرگون کند.

  • تاریخ انتشار: 15 شهریور 1389
  • 2 دیدگاه

2 دیدگاه در "رتبه بندی گوگل به چه عواملی بستگی دارد؟"
  • بازتاب: تاثیر اشتباهات گرامری و نوشتاری بر سئو

  • احسان

    با سلام. مطلب شما بسیار تکراری و دِمُده بود. متاسفانه دوستانی که در زمینه سئو مقاله می نویسن انگار قراره تا ابد این مطالب تکراری رو تحویل مخاطب بدن. تا کی قراره از ثبت لینک در دایرکتوری صحبت بشه. در حالی که سالهاست این موضوع نخ نما و بلا استفاده شده. باقی فاکتورهای عنوان شده هم همینطور. با احترام و پوزش به دلیل صراحت کلام.