همه چیز درباره تگ canonical

همه چیز درباره تگ canonical

وقتی تگ canonical در یک صفحه قرار میگیره، یعنی داره نشون میده که آدرسی که در این تگ وارد شده دارای مطالب مشابه با شباهت بسیار بالا با این مطلب هست که البته ارحجیت بیشتری هم نسبت به این داره و با این کار میخواهیم به گوگل کمک کنیم که همه این صفحات را ایندکس نکنه و اونی که بهترین هست را در نتایج جستجو بیاره. مثلا شما محصولاتی دارید که اون ها را در چند صفحه به طرق مختلف دسته بندی کردید. مثلا تو یک صفحه بر اساس حروف الفبا، تو یک صفحه بر اساس قیمت و تو یک صفحه هم بر اساس دسته کالا. محتوای تمام این صفحات یکی هست ولی خوب شاید بهترین اونها صفحه ای باشه که بر اساس دسته بندی محصولات هست. حالا باید تو صفحاتی که بر اساس حروف الفبا و قیمت، محصولات قرار گرفته، تگ canonical با لینک صفحه دسته بندی قرار بگیره.

این قابلیت تو سیستم های مدیریت محتوا مثل وردپرس کاربرد زیادی داره که قبلا هم در موردش صحبت شده و مربوط میشه به قضیه پیوندهای یکتا و تکرار مطالب!

نکته اول که باید بهش توجه بشه اینکه جای درست این تگ تو قسمت هدر سایت هست. یکی از مهمترین دلیل های این امر اینکه چون تو یکسری از سایت ها امکان قرار دادن و ویرایش کد در بدنه سایت به کاربران داده شده و کاربر میتونه در بدنه سایت این تگ را وارد کنه و خوب بخواد به نوعی شما را اذیت کنه، برای همین گوگل به این کد در قسمت body توجهی نمیکنه.

اگه سیستم مدیریتتون وردپرس هست اکثر افزونه های سئو این قابلیت را دارند و خوب اونها هم در قسمت هدر قرار میگیرند.

نکته دومی که در این زمینه وجود داره اینکه درسته گوگل به این کد توجه خاصی داره ولی از اونجایی که ممکنه مشکلات و اشتباهاتی هم در کار باشه، همیشه هم بهش توجه نمیکنه! که واقعا تو این قسمت باید از گوگل ممنون بود. به طور مثال اگه لینکی که شما در این کد قرار میدید اشتباه باشه و اصلا این لینک وجود نداشته باشه و ارور 404 بده، آیا گوگل باید اون را برای شما لحاظ کنه؟ آیا اگه سایت شما هک شده باشه و هکر دسترسی به سایت شما را داشته باشه و بیاد با دستکاری این لینک بخواد به شما ضرر بزنه چی؟ تو این مواقع هم اگه گوگل تشخیص بده که سایت شما هک شه دیگه توجهی به این لینک نداره!

همه چیز درباره تگ canonical

نکته سوم اینکه میشه چند تا از این تگ هم در یک صفحه گذاشت ولی بهتر اینه این اتفاق نیفته. چون اگه دقت کنید گفتیم ما میخواهیم مطلب مشابه که ارزش بیشتری داره را نشون بدیم نه مطالب مشابه!

نکته چهارم اینکه میشه به لینک های خارجی هم لینک داد و مورد استفاده زمانیه که مثلا شما میخواهید دامنه را تغییر بدید و سرورتون امکان ریدایرکت را نداره و شما با قرار دادن این تگ و آدرس دقیق دامنه جدید میتونید به روبوت ها انتقال دامنه را نشون بدید.

نکته پنجم را بهش خوب توجه کنید که وقتی تو هدر یک صفحه تو این تگ به یک صفحه دیگه لینک دادید به نوعی به گوگل دارید میگید به این صفحه هیچ امتیازی نده و به لینک داخل تگ امتیاز بده!

نکته آخر هم اینکه اگه این تگ تو هدر شما نباشه مشکل خاصی پیش نمیاد. کار این کد هم مثل خیلی دیگه از کدها کمک به روبوت های گوگل هست و نهایتا اونوقت که نباشه خود گوگل وقت بیشتری میزاره تا از تو طالب مشابه بهترین را انتخاب کنه.

  • تاریخ انتشار: 25 آبان 1391
  • 10 دیدگاه

10 دیدگاه در "همه چیز درباره تگ canonical"
  • علیرضا حیدری

    سلام
    ممنون از آموزش و این که بازم شروع به نوشتن آموزش کردید..

    • امیر حیدری

      سلام
      همین نظرات شما دوستانه که منو بیشتر به نوشتن دعوت میکنه
      ممنون

  • عباس

    سلام
    ممنون ا ز آموزش
    این کد رو کجای نیوک بزارم
    منظورم اینه که تو قالب باشه یا فایل های دیگه؟

    • امیر حیدری

      سلام
      این کد در هدر صفحات قرار میگیره ولی خوب دستی که نمیتونید بزارید چون دارید از سیستم میریت محتوا استفاده میکنید باید این امکان توسط سیستم یا یک افزونه اضافه بشه

  • پاتوق

    عالی بود مرسی

  • محمد

    سلام برای جوملا 2.5 چه افزونه ای پیشنهاد می کنید؟

  • ابراهیم

    خیلی ممنون مقاله مفیدی بود استفاده کردیم

  • ناشناس

    من سایت های مرجع رو خوندم متوجه نشدم. امروز فهمیدم که فارسی هم میشه سرچ کرد. ممنون از مطلب مفیدتون 😉

  • el

    آقا دمت گرم خیلی کامل و مفید بود

  • حامد امامی

    ممنونم از مطالب خوبتون