سئو جوملا – قسمت دوم

در جلسه قبل چند مورد از مواردی که برای تنظیم سئو جوملا مناسب هست را بیان کردیم. امروز هم قصد داریم چند مورد دیگه را برای دوستان جوملایی بیان کنیم. دوستان توجه کنید که این موارد درسته که خیلی ساده و ابتدایی بنظر میان ولی برای سیستمی مثل جوملا که در حالت پایه این موارد وجود داره، رفع همین موارد خیلی میتونه به سئو و پیشرفت سایت شما کمک کنه.
8- تنظیم آدرس سایت با www یا بدون www
بر خلاف وردپرس که بصورت خودکار خودش این کار را انجام میده، جوملا نمیتونه بصورت خودکار آدرس ها را بدون www یا با www انتقال بده و این مشکل ساز هست. برای این کار لازمه که بصورت دستی فایل .htaccess را ویرایش کنید.
9- توجه به لینک های داخلی
مسئله مطالب تکراری در سیستم های مدیریت محتوا یکی از مشکلات اساسی هست که تو جوملا هم مستثنی نیست. یکی از مواردی که میتونه این مشکل را بیشتر کنه، لینک های داخلی هست. شما در ایجاد لینک های داخلی باید دقت کنید. مثلا در مورد اینکه آدرس سایت با و یا بدون www نوشته بشه. یا اینکه اسلش / داشته باشه یا نه. یا وجود پسوندها و …
10- افزایش سرعت سایت جوملایی
سیستم جوملا، کار خاصی برای افزایش سرعت لود سایت انجام نمیده و شما از 3 طریق میتونید به سرعت لود سایت های جوملایی کمک کنید (هر 3 موردی که در این قسمت بیان میشه در سایر سیستم ها هم کاربرد داره):
الف. تنظیمات Browser Caching
برای تنظیم این گزینه لازمه که فایل .htaccess ویرایش بشه و کد زیر به اون اضافه بشه:
ExpiresActive On
ExpiresByType text/html “access plus 1 seconds”
ExpiresByType image/gif “access plus 1 years”
ExpiresByType image/jpeg “access plus 1 months”
ExpiresByType image/png “access plus 1 months”
ExpiresByType text/css “access plus 1 months”
ExpiresByType text/javascript “access plus 1 months”
ExpiresByType application/x-javascript “access plus 1 months”
ExpiresByType image/ico “access plus 1 months”
البته تمام این دوره های زمانی قابل ویرایش هست و این کد یک نمونه پیشنهادی هست.
ب. فعال کردن گزینه Gzip
یکی از بهترین روش های افزایش سرعت لود سایت (برای همه سیستم ها) فعال کردن امکان Gzip هست. برای فعال کردن این امکان در جوملا به بخش تنظیمات سرور برید و این امکان را فعال کنید. البته توجه کنید که لازمه که mod_gzip روی سرور شما نصب باشه.
ج. بهینه سازی تصاویر
بهینه سازی تصاویر یکی از کارهای اصلیه که باید هم برای تصاویر قالب و هم برای تصاویری که در نوشته ها قرار میگیره انجام بشه. سعی کنید تصاویرتون را قبل از بارگذاری در نوشته حتما بهینه سازی کنید.
11- ساخت نقشه سایت
یکی از بهترین پلاگین های جوملا برای ساخت نقشه سایت، پلاگین Xmap هست که به کمک اون میتونید خیلی راحت نقشه سایت را در 2 نسخه xml و html ایجاد کنید و در موتورهای جستجو ثبت کنید. این پلاگین امکان این را داره که مشخص کنید کدوم قسمت ها بیاد و اهمیت هر بخش هم مشخص بشه.
12- نصب افزونه (کامپوننت) های سئو جوملا
درسته جوملا به اندازه وردپرس در زمینه افزونه قوی نیست ولی افزونه های خیلی خوبی برای این سیستم بخصوص تو زمینه سئو وجود داره. مثلا افزونه Sh404sef که یک پلاگین همه کاره سئو هست. یا افزونه Artio JoomSEF که این هم قابلیت های خیلی خوبی برای سئو جوملا داره. این افزونه ها میتونه به سئو جوملا شما کمک کنه. البته توجه کنید که آش را شور نکنید!
13- تنظیمات پنل مدیریت جوملا
شما در پنل مدیریت جوملا 2 تا کار مهم دارید. اولین بخش عنوان سایتتون هست که باید مختصر و مفید باشه. مثلا نوشتن اسم انگلیسی سایت یا همون آدرس سایت تو عنوان ارزشی نداره!
بعد از اون وارد تنظیمات اصلی سایت بشید و در قسمت تنظیمات معرفی سایت باید توضیحات و کلمات کلیدی سایت را پر کنید. درسته که بخش کلمات کلیدی دیگه توسط گوگل چک نمیشه ولی خوب موردی هم نداره که خوب پرش کنید. ولی بخش توضیحات خیلی مهمه. سعی کنید در چند جمله کوتاه سایت را به خوبی معرفی کنید. دقت کنید که سایت های رقیب منبع خوبی برای این قسمت هستند و شما میتونید از اون سایت ها استفاده کنید!
14- تنظیمات نوشته
دقیقا موارد بالا در مورد هر نوشته ای هم که در سایت قرار میدید وجود داره. یعنی اول انتخاب یک عنوان مناسب و بعد از اون هم پر کردن قسمت توضیحات و کلمه کلیدی. سعی کنید توضیخاتی که یک خط از نوشتتون باشه که اگه عنوان نوشته هم تو اون خط باشه خیلی بهتره. در مورد کلمات کلیدی هم کلمات با ارزشی باشه که در متن بیشتر تکرار شده.
امیدوارم این آموزش پایه که برای جوملا در اختیار دوستان جوملایی قرار دادیم براشون مفید بوده باشه و انشااله بتونیم از این به بعد بیشتر در مورد بهینه سازی سایر سیستم های مدیریت محتوا آموزش بزاریم.
موفق باشید
- تاریخ انتشار: 28 آبان 1391
- 20 دیدگاه
دوست عزیز زحمت میکشید دستتون درد نکنه
اما قالبتون خیلی مشکل داره اگه دوست داشتی بگو یه دست به سر روش بکشم
سلام دوست عزیز
ممنون از پیشنهادتون
میشه لطف کنید و معایب و در کل پیشنهاداتتون را برای من از بخش تماس با ما ارسال کنید که اگه بشه زحمتش را بکشید
بازهم ممنون
سلام دوست عزیز
اگر ممکنه به وب سایت ما یک سری بزنید و مارو به درستی راهنمائی کنید که چطور و چه تغییراتی تو سایت بدیم که هم کارآمد ، زیبا ، کاربردی ، مفید و هم رنکینکش تو گوگل و بازدیدهاش بیشتر بشه
چون اول کارمونه دستمون زیاد باز نیست ولی تا حدودی هم میتونیم هزینه اصلاهان را پرداخت بکنیم.
سلام
مشکلا هم به نظر من سئویی هست و هم ظاهری
از نظر سئو:
کدهای هدر اصلا کار نشده
متا تگ ها مناسب نیست
تصاویر سئو نیست
و …
از نظر ظاهر هم به نظر من قالب بندی و رنگ بهم نمیان.اولا رنگ ها خیلی شاده و جیغه که کاربر را خسته میکنه. دوما با این رنگ های شاد کادرها خیلی صاف هستن و تند و تیز
نمیدونم منظورم را خوب رسوندم یا نه؟ همخونی ندارن و باید رو ظاهر بیشتر کار بشه
ممنون من برای سئو افزونه rsseo رو پیشنهاد میدم .
البته از این بهترم هم هست ولی این دنک و فنگش کمتره نقشه سایت خوبی هم میده .
سلام
چه امکاناتی داره این افزونه؟
اینم بگم که درسته وردپرس از جوملا سئو خیلی بهتری داره ولی جوملا از وردپرس خیلی قوی تره و میشه سئو اونو از هر وردپرسی قوی تر کرد تازه برای نسخه های جدید تر اون این راحتر هم میشه
حالا کدوم تو سئو قویتره؟اول خودتون گفتید وردپرس ولی بعدش جوملا!
برخی از مطالبتون برای من تازگی داشت، از تلاشتون ممنون
شما لطف دارید متخصص عزیز
سلام. قبل از پرسیدن سوالاتم بخاطر این اموزش عالی ازتون تشکر میکنم. دو تا سوال دارم:
1- قسمت (8- تنظیم آدرس سایت با www یا بدون www) رو متوجه نشدم.
هر دو کد رو باید وارد htaccess کنم؟
2- کد هایی که در قسمت “تنظیمات Browser Caching ” نوشتین رو وقتی .ارد میکنم بعد ازون سایتم باز نمیشه و ارور internal server… میده.
بعد که کد ها رو پاک میکنم دوباره سایت بالا میاد.
سلام سجاد جان.قابل شما را نداره
1. نه باید یکیش ئارد بشه.اگه سایتتون با wwww هست کد مربوطه وگرنهه کد دیگری
2. خوب شما فایل .htaccess را دانلود کنید و ویرایش کنید و بعد آپلود کنید.اگه حل نشد از هسات بخواهید که براتون ویرایش کنه
یا تشکر از مطالب مفیدتون. لطفا بفرمایید منظورتون از اینکه اگر سایت با www و یا بدون آن هست جیه؟ چون سایت من هم با www و هم بدون اون بالا می آید. بنابراین در htaceess جه کدی باید وارد بشه.
ممنون
سلام ممنون از راهنماییتون : بفرمایین چیکار کنم سایتم تو گوگل بالا بیاد؟
سلام
تمام موارد ارائه شده تو سیات را اجرا کنید اونوقت به اون چیزی کی میخواهید میرسید
با تشکر فراوان-خیلی عالی بود
مرسی استفاده کردم
لطفا در مورد سئوی وردپرس هم مطلب منتشر کنید
عالی بود
ممنونم از سایت خوبتون و مطالب زیباتون
سپاس
بازتاب: سئو جوملا – قسمت اول